VINE AL MUSEU DE L' ARRÒS GRATIS AMB LA CLASSE!

PER A ALUMNES DE SECUNDÀRIA: «INVESTIGA UN ANTIC MOLÍ D’ARRÒS»

L’activitat INVESTIGA UN ANTIC MOLÍ D’ ARRÒS consistix en un joc dinàmic i tecnològic d’investigació. Durant 90 minuts els alumnes, dividits per equips, es convertiran en investigadors dins del museu. L’activitat pot realitzar-se tant en castellà com en valencià.

1. Un antic edifici molt misteriós

2. Tercer pis: els processos de molineria

1. Este vell edifici de 1906 és un antic molí d’arròs que amaga una sèrie de codis. Haureu de localitzar-los, descarregar-los i guardar la informació que necessiteu per a completar el joc didàctic per a, al final, extraure les conclusions.

2. En el tercer pis està oculta la informació relativa a tots els processos pels quals travessa l’arròs en la seua fase industrial. Cal posar atenció ja que el codi número 5… mai ha sigut descobert!

3. Segon pis: el valor de la zona de cultiu de l´arròs

4. Primer pis: els secrets del seu èxit gastronòmic

3. En el segon pis de l’edifici podreu trobar la documentació relacionada amb la història de l’arròs a València i l’enorme valor del seu principal entorn de cultiu: l’Albufera. Una història apassionant de com totes les cultures ho han valorat.

4. El primer pis guarda tots els secrets relatius a la part que més ens agrada a tots: la seua gastronomia local i tradicional. Aprofitarem el nostre pas pel laboratori per a fer… UNA DEMOSTRACIÓ REAL DE L’ELABORACIÓ DE L’ARRÒS!!

5. Planta baixa: treball en equip

6. Planta baixa: conclusions i comiat

5. Treballarem per equips posant en comú la informació recopilada. La llegirem i l’ordenarem perquè cadascun dels discursos tinga sentit. Molt de ull perquè podem seguir alguna pista falsa sense adonar-nos!

6. Finalment, exposarem els resultats, analitzant amb els experts del museu, la solució per la qual aposta cada equip.

ES RECOMANA als centres que porten els seus propis dispositius (tablets o mòbils), amb bateria suficient. En el museu se’ls facilitarà la contrasenya Wi-Fi.

Informació i reserves en el telèfon 651 888 126 (també WhatsApp) i en didactica.museo@arrozdevalencia.org