VINE AL MUSEU DE L' ARRÒS GRATIS AMB LA CLASSE

PER ALUMNES DE PRIMÀRIA: «ARROSSERS PER UN DIA»

L’activitat d’ ARROSSERS PER UN DIA, amb discursos adaptats a cada nivell curricular, té una duració de 90 minuts amb possibilitat de reduir a 60 minuts. S’impartix tant en castellà com en valencià.

1. Presentació a la porta del museu

2. Coneix la història del cultiu de l'arròs a València

1. Coneixereu als nostres simpàtics monitors i, només després d’endevinar la contrasenya d’accés, podreu entrar al museu. Dins descobrirem que, en realitat, ens trobem en un antic molí d’arròs de l’any 1906 completament restaurat i amb la seua maquinària encara en funcionament.

2. En la planta baixa podreu acomodar-vos després de descarregar les vostres motxilles. Projectarem il·lustracions per a explicar-vos (amb llenguatge adaptat), la fascinant història del cultiu de l’arròs a València. Així, podreu formar part d’ella, difonent i mantenint viva l’herència cultural de l’arròs.

3. Converteix-te en arrosser/a!

4. Què fem amb la nostra collita?

3. Arriba el moment d’arromangar-se i posar-se el barret de palla! Sembrarem arròs de veritat. Dividirem a la classe en quatre grups i tots participarem en les labors de cultiu de l’arròs. Explicarem totes les etapes (inclosa la sega), amb suport audiovisual i ho passarem de meravella. Si ens taquem un poc no passa res… És només terra i aigua!

4. És el moment d’elaborar el nostre arròs! Veurem com, amb ajuda de les màquines i de la tecnologia, el nostre arròs es transforma. Primer li llevarem la corfa, després ho polirem per a blanquejar-ho. Una vegada blanc, el triarpalay classificarà els nostres grans per grandàries. Si el resultat oferix molts més grans sencers que trencats, haurem fet una gran faena: Serem experts arrossers!

5. Descobrix l'Albufera i l'entorn de cultiu

6. Deures i acomiadament

5. Sou curiosos? Millor! Junts destaparem la maqueta del Parc Natural de l’Albufera. Aprendrem com es va formar este llac que hui està envoltat de camps d’arròs i al voltant del qual viuen tantes espècies animals diferents. Ens ajudareu a col·locar els animals en cadascun dels seus ecosistemes abans d’anar-vos?

6. Per a acabar, us posarem uns deures molt fàcils: Primer: investigar si a casa teniu arròs de València, i si no és així, ensenyar-vos com trobar-ho en el supermercat. Segon: Gaudir de les vostres receptes favorites, sabent que cada cullerada d’arròs contribuïx a la sostenibilitat del Parc Natural de l’Albufera.

Informació i reserves al telèfon 651 888 126 (també per WhatsApp) i en didactica.museo@arrozdevalencia.org